VÍTE, CO SE ZBYLÝMI JABLKY Z PODZIMNÍ ÚRODY? UDĚLEJTE SI ZDRAVOU DOMÁCÍ PŘESNÍDÁVKU

Zbyla vám ve sklepě ještě stále jablka z podzimní sklizně a už se vám tolik nelibí, abyste je jedli? Už vám došly i nápady co vše z nich udělat za recepty? Vyrobte si domácí ovocné přesnídávky, a to bez přidaného cukru i zahušťovadel. Bude vám stačit jen ovoce a voda. A máte zaručenou zdravou svačinu pro sebe a své děti bez přidaného cukru, zahušťovadel či konzervantů. Příprava je snadná a zavařené skleničky vám dlouho vydrží, tedy než je sníte.

Pojďme se tedy podívat, jak na to:

Základem jsou jablka, voda a zavařovací sklenice

Postup:

Sklenice, do kterých chcete přesnídávku dávat důkladně, vymyjte a dejte je společně s víčky do hrnce s vodou tak, aby byly celé ponořené, a 6–8 minut je vařte. Skvělým pomocníkem je nová vestavná indukční deska MORA VDIT 655 FF. Nejen, že můžete k vaření přizvat i vaše děti, kterým tak nebude hrozit nebezpečí, že se o plotýnku spálí, ale díky funkci PowerBoost přivedete vodu do varu výrazně rychleji. A abyste se nemuseli bát, že naopak vám uteče z hrnce, funkce StayWarm zajistí udržování teploty na 70 °C.

Umytá jablka nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte jádřince a s trochou vody poduste přibližně 10 minut. Občas promíchejte, a jakmile se začnou oddělovat slupky opatrně je odstraňte. Dále je ještě chvilku povařte a teď přichází na řadu tyčový mixér. MORA nabízí šikovného pomocníka MSP 603 X s výkonem 600 W a plynulou regulací, díky níž vše rozmixujete krásně na jemno a bez zbytečného nepořádku. S praktickými nástavci, které jsou k němu dodávány, pak budete za hvězdu kuchyně.

Rozmixovanou směs naplňte do vyvařených sklenic a zavíčkujte. Vše takto uzavřené dejte opět do hrnce s vodou a vařte asi 20 minut. Po zavaření skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychladnout. Tyto přesnídávky budou mít i delší trvanlivost, a navíc máte zdravou svačinku kdykoliv po ruce.

Důležitá rada na závěr:

Slupka se při vaření nechává proto, že obsahuje hodně pektinu, který pyré hezky zahustí.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*